Presunúť na hlavný obsah
Pondelok, 01. Júl 2024
Obec Košeca získala od Nadácie EPH finančný príspevok

Obec Košeca získala od Nadácie EPH finančný príspevok

Obec

Obec Košeca získala finančný príspevok 3.000,- EUR od Nadácie EPH na realizáciu projektu “Revitalizácia verejného parku v Košeci – detské ihrisko”. Jedná sa o inštaláciu dvoch hracích prvkov pre detské ihrisko, ktoré vznikne v parku v centrálnej časti obce.

Vďaka finančnému príspevku bude zatiaľ inštalovaná viacfunkčná zostava pozostávajúca z veže, šmýkačky a preliezačky a s lanovou štruktúrou. Pod hracími prvkami sa vytvoria dopadové náraztlmiace plochy z drobného riečneho štrku. Montáž, osadenie hracích prvkov a mobiliáru detského ihriska, dopadových plôch a drobné terénne práce zrealizujú dobrovoľníci z radov občanov, rodičov detí a členov záujmových združení pôsobiacich v obci v spolupráci so zamestnancami obce, ktorí poskytnú dobrovoľníkom technickú, materiálnu a fyzickú súčinnosť.

Cieľom projektu je revitalizácia jednej časti centrálneho verejného priestranstva (verejnej zelene) ako aj naštartovanie procesu a realizáciu následných aktivít smerujúcich k celkovej revitalizácii parku. Prostredníctvom detského ihriska nastane zatraktívnenie a oživenie príliš statického centrálneho verejného priestoru, v ktorom výrazne absentuje pohyb a prítomnosť verejnosti. Pobytom detí v prírodnom prostredí verejnej zelene sa podporí ich harmonický rast a kladný vzťah k životnému prostrediu.