Presunúť na hlavný obsah
Sobota, 04. Máj 2024
Pozvánka na výstavu

Pozvánka na výstavu

Kultúra

                            Pozvánka na výstavu

V našom ilavskom múzeu okrem stálej historickej expozície v týchto dňoch nájdete aj príležitostnú výstavu, ktorú sme zabezpečili v spolupráci s Vlastivedným múzeom v Považskej Bystrici. Minulý rok sme sa zamerali na rôzne druhy betlehemov a tento rok sme sa rozhodli ukázať deťom hračky, s ktorými sa hrávali ich rodičia či dokonca starí rodičia. Vlastivedné múzeum ich má vo svojom depozitári, ako si môžete nižšie prečítať, viac ako 130 kusov. Celkovo 47 exponátov, ktoré pochádzajú zo Zamaroviec, si môžete pozrieť aj v našom múzeu. Výstava je zdarma prístupná po vianočných sviatkoch od 8. januára 2024 do 9. februára 2024. Tešíme sa na vašu návštevu.

Výstava je vhodná aj pre skupinové návštevy (deti MŠ a žiakov prvého stupňa ZŠ). Otvorené máme v pracovné dni od 10.00-15.00 hod. Utorok máme vyhradený na administratívu a vopred objednané skupiny. 

Návštevu múzea zo škôl a škôlok preferujeme dohodnúť si vopred (termín aj čas).

V prípade, že ste v našom múzeu ešte neboli, popri výstave retro hračiek vám predstavíme aj našu historickú expozíciu, ktorej súčasťou je aj imitácia väzenskej cely. 

pozvanka na vystavu Ilava